FRANCJA NA TALERZU
FRANCJA NA TALERZU
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana` Kto mieszka w serze casgiu merzu` Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji` Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu` Jakie cukierki kupił w Galii Asterix` Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze` 350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot` Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek` Chcesz gotować jak rodowity Francuz` Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon apptit!
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 434
- Data premiery
- 2023-10-11
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: