MY POLSCY TATARZY. OPOWIEŚĆ O ZWYCZAJACH I TRADYCJACH KULINARNYCH

zł36.90

MY POLSCY TATARZY. OPOWIEŚĆ O ZWYCZAJACH I TRADYCJACH KULINARNYCH

lt:pgt:Kismet to po tatarsku przeznaczenie. Moim przeznaczeniem jest czas i miejsce w którym teraz żyję. To moi najbliżsi. Rodzina to siła. nbsp: nbsp: nbsp: nbsp: nbsp: nbsp: nbsp:Dżenneta Bogdanowiczlt:brgt:lt:brgt:Kruszyniany znane są nbsp:w Polsce z Jurty Tatarskiej do której można przyjechać każdego dnia, zjeść, posłuchać opowieści o ludziach tu żyjących, o przyrodzie ciągle dzikiej i naturalnej, o historii, zwyczajach i kulturze nbsp:kulinarnej Tatarów Polskich, a szczególnie tych, którzy mieszkają w Polsce północno-wschodniej. nbsp:lt:brgt:Duszą Jurty Tatarskiej jest Dżenneta Bogdanowicz. Dzięki niej podążamy śladem nbsp:fascynującej kultury, drogą Tatarów, którą przeszli od XVII wieku do czasów dzisiejszych. Zaczynamy rozumieć to co Tatarzy wiedzą od zawsze, że nbsp:można żyć w zgodzie z innymi i kultywować swoje zwyczaje.nbsp:lt:brgt:Dżenneta w książce My TatarzyŁ mówi o tym jak przez pokazywanie kultury kulinarnej zyskuje się przyjaciół i znajduje pole do niekończących się rozmów o otaczającym nas świecie.lt:brgt:Wyjątkowym smakiem w tej publikacji jest język. Pojawia się tu mnóstwo słów zakorzenionych w polskim słownictwie, a tak naprawdę zapomnianych, albo używanych sporadycznie np. Kipczak, azan, kryszonka, halva, dżajma, pierekaczewnik, pielemieni, trybuszok, Sabantuj.lt:brgt:Fascynująca opowieść, wyjątkowy smak, koniecznie.lt:/pgt:

9788366912250

Data sheet

Język
PL
Ilość stron
128
Data premiery
2023-09-07
Rodzaj okładki
MIĘKKA
Termin realizacji
72
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.
Loading...