DIETA BEZ MLEKA I GLUTENU
DIETA BEZ MLEKA I GLUTENU
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce znajdziesz między innymi informacje:` Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.` Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.` Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.` Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 264
- Data premiery
- 2020-11-24
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: