ATLAS OSOBLIWOŚCI KULINARNYCH
ATLAS OSOBLIWOŚCI KULINARNYCH
Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas ` pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. ` Tom Colicchio, kucharz i aktywista Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. ` Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate Niezwykły festiwal różnorodności ` prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. ` Jos Andrs, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. ` Kyle MacLachlan, aktor i producent win SMAKUJ śWIAT! Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile` Na sardyński makaron zwany nićmi Boga` Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii ` na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze ` wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę ` choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.
16 innych pozycji w tej samej kategorii: