PODCHMIELONA HISTORIA WARSZAWY
PODCHMIELONA HISTORIA WARSZAWY
lt:brgt:Z różnych perspektyw opowiadano już historię Warszawy. Ale żeby podążać w niej za zapachem piwa tego jeszcze nie było!lt:brgt:lt:brgt: W książce Piotra Wierzbickiego to właśnie browarnictwo jest głównym bohaterem. Gdzie mieszkali, a gdzie poświęcali się swojemu rzemieślnictwu piwowarzy w najdawniejszych dziejach Warszawy? Jak uwarzyć piwo? Jak stolica wypadała w produkcji piwa na tle Mazowsza? Kto rozwinął przemysł browarniczy na wielką skalę? Które piwa królowały na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w Podchmielonej historii WarszawyŁ. Dowiemy się z niej również, co dziś zostało z piwowarskiej potęgi miasta.lt:brgt:lt:brgt:Piotr Wierzbicki warszawiak z dziada, choć może już nie z pradziada. W latach 80. i 90. działał na undergroundowej scenie muzycznej jako wydawca, organizator i dziennikarz. DJ radiowy, związany m.in. z legendarną Rozgłośnią Harcerską i Radiostacją, oraz imprezowy rezydent praskiego klubu Hydrozagadka. Od 2011 r. pracuje jako przewodnik warszawski. Założyciel facebookowego profilu Warszawa Na WyrywkiŁ. Opracował około 50 warszawskich tras pieszych, rowerowych i wiślanych, które regularnie powtarza. Od kilku lat prowadzi varsavianistyczne wykłady w żoliborskim Kalinowym Sercu. Jako dziennikarz piszący o Warszawie udziela się na łamach Skarpy WarszawskiejŁ.lt:brgt:
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 256
- Data premiery
- 2018-04-19
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: