TWÓJ DOMOWY WŁOSKI CHLEB
TWÓJ DOMOWY WŁOSKI CHLEB
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne- Wiele najnowszych przepisówSądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: `Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego`. I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!OMÓWIONE TEMATY:` Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty` Podstawy pieczenia chleba` Ciasto i jego rośnięcie` Receptura podstawowa` Dobór mąki` Triki, aby ciasto lepiej rosło` Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia` Porady praktyczne jak piec chleb w domu` Receptury potraw z chleba
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 224
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: