Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie` Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że ` podobnie jak inne kuchnie narodowe ` jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.Izabella Wit-Kossowska ` dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę `Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata` (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.

9788383480800

Data sheet

Język
PL
Ilość stron
192
Rodzaj okładki
TWARDA
Termin realizacji
72
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.
Loading...