BUONISSIMA PODRÓŻ PO KUCHNI WŁOSKIEJ
BUONISSIMA PODRÓŻ PO KUCHNI WŁOSKIEJ
Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej` Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza ` słowem buonissima! Książka `Buonissima` to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia ` celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska ` zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala. `Buonissima` to ponad 100 przepysznych łatwych przepisów, podzielonych na regiony, okraszonych przewodnikiem po najlepszych włoskich wędlinach, serach, oliwach, przyprawionych opisami włoskiego rzemiosła i kultury jedzenia.`Ta książka jest dla mnie podróżą do mojej umiłowanej Italii. Miejsca, krajobrazy, zapachy, smaki ` wszystko mnie urzeka. Uwielbiam te najprostsze potrawy, aglio, olio i peperoncino, które autorka przypomina, a mnie leci ślina!`Jerzy Stuhr`To bardzo kompetentny przewodnik po kuchniach całego Półwyspu Apenińskiego, pozwalający zrozumieć fenomen la dolce vita i jego koniecznego elementu, il buon mangiare. Z przyjemnością stawiam książkę Pani Justyny na półce mej kulinarnej biblioteczki, świetnie zarazem wiedząc, że nader często będzie stamtąd wyjmowana.`Robert Makłowicz
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 352
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: