TOM YUM
![](public/covers/9788383480800.jpg)
Oprawa:
TWARDA
Liczba stron:
192
Wydawca:
WYDAWNICTWO SBM
ISBN:
9788383480800
Opis produktu
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie` Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że ` podobnie jak inne kuchnie narodowe ` jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.Izabella Wit-Kossowska ` dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę "Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata" (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.Rok wydania: 2023
Wymiary: 16.5x24.0cm
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
Tytułów w bazie:
94 258
Ostatnia aktualizacja:
04-06-2024