Wpisz informacje, które znasz

zamknij

TOM YUM

Oprawa:
TWARDA

Liczba stron:
192

Wydawca:
WYDAWNICTWO SBM

ISBN:
9788383480800

49,95 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie` Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że ` podobnie jak inne kuchnie narodowe ` jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.Izabella Wit-Kossowska ` dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę "Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata" (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.

Rok wydania: 2023
Wymiary: 16.5x24.0cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl