DIETA BEZ MLEKA I GLUTENU
Barbara Kuligowska-Dudek
![](public/covers/9788378561989.jpg)
Oprawa:
MIĘKKA
Liczba stron:
264
Wydawca:
WYDAWNICTWO POLIGRAF
ISBN:
9788378561989
Opis produktu
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce znajdziesz między innymi informacje:` Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.` Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.` Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.` Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.Rok wydania: 2020
Wymiary: 14.4x20.5
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
Tytułów w bazie:
94 258
Ostatnia aktualizacja:
04-06-2024