Wpisz informacje, które znasz

zamknij

DIETA BEZ MLEKA I GLUTENU

Barbara Kuligowska-Dudek

Oprawa:
MIĘKKA

Liczba stron:
264

Wydawca:
WYDAWNICTWO POLIGRAF

ISBN:
9788378561989

35,00 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce znajdziesz między innymi informacje:` Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.` Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.` Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.` Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.

Rok wydania: 2020
Wymiary: 14.4x20.5

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl