ORTOTROFIA PODSTAWY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA TOM 2 KLASYKA UZDRAWIANIA
ORTOTROFIA PODSTAWY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA TOM 2 KLASYKA UZDRAWIANIA
Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego żywienia jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia ` The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934`1942 ` jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku. W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka.Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 ` 6 lat.Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 410
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: