WHISKY LEKSYKON SMAKOSZA
WHISKY LEKSYKON SMAKOSZA
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową ` ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!Nowe wydanie to: ` przegląd najważniejszych whisky słodowych,` prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii ` nie tylko ze Szkocji, ` informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 272
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: