PRZYGOTOWANIE PIECZYWA DO DYSTRYBUCJI. KWALIFIKACJA T.3.4. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU PIEKARZ / TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
PRZYGOTOWANIE PIECZYWA DO DYSTRYBUCJI. KWALIFIKACJA T.3.4. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU PIEKARZ / TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 102
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: