SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA CZĘŚĆ 1 PODRĘCZNIK
SPORZĄDZANIE I EKSPEDYCJA POTRAW I NAPOJÓW TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA CZĘŚĆ 1 PODRĘCZNIK
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 344
- Data premiery
- 2022-03-02
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: