PODRÓŻ W TRZECH SMAKACH PRZEPYSZNE OPOWIEŚCI Z BUENOS AIRES NOWEGO JORKU I BERLINA

39,90 zł

PODRÓŻ W TRZECH SMAKACH PRZEPYSZNE OPOWIEŚCI Z BUENOS AIRES NOWEGO JORKU I BERLINA

lt:p style`text-align: center:`gt: lt:stronggt:Przepyszny pamiętnik z trzech miast - egzotycznego Buenos Aires, wiecznie rozbudzonego Nowego Jorku i eleganckiego Berlinalt:/stronggt:lt:/pgt: lt:p style`text-align: justify:`gt: Kiedy Layne Mosler stwierdza, że mimo początkowego zapału nie uda jej się otworzyć własnej restauracji, wyrusza do Buenos Aires, aby pisać artykuły kulinarne. Po cichu liczy na to, że w kraju wołowiny, ognistego tango i pysznego wina odnajdzie życiowy cel. Pewnego dnia, kierowana impulsem pyta taksówkarza o jego ulubioną restaurację. Niebawem delektuje się najpyszniejszym stekiem w jej życiu. Kontynuuje eksperyment, pytając kolejnych kierowców o miejsca godne polecenia. W ten sposób odbywa najsmakowitsze podróże wszech czasów. Z Buenos Aires wyrusza do rodzinnego Nowego Jorku, a ostatecznie kończy w europejskim Berlinie.lt:/pgt: lt:p style`text-align: justify:`gt: Efektem podróży jest modny blog Taxi Gourmet. Autorka nie waha się pytać, smakować, rozkoszować nowymi smakami i rejestrować doznania. Rozkoszuje się wykwintnym pasztetem z pstrąga, nowojorską grillowaną jagnięciną, a orzeźwiającym gorzkim piwem popija danie dla smakoszy - niemieckie tote ome. Ukazuje też piękno nieznanego celu podróży i przypadkowych odkryć.lt:/pgt: lt:p style`text-align: center:`gt: lt:stronggt:Ten fascynujący zapis przygód i list miłosny do najciekawszych zagłębi kulinarnych świata to must have na wakacjelt:/stronggt:lt:/pgt: lt:pgt: lt:stronggt:___lt:/stronggt:lt:/pgt: lt:p style`text-align: justify:`gt: lt:emgt:Opisy jedzenia są faktycznie przepyszne, a to uderzająco szczegółowe przedstawienie codziennej rzeczywistości, którą Mosler odkrywała w niebywałych miejscach sprawia, że czytanie jej książki to przyjemnośćlt:/emgt:.lt:/pgt: lt:p style`text-align: right:`gt: Minneapolis Star-TribuneŁlt:/pgt: lt:pgt: lt:stronggt:___lt:/stronggt:lt:/pgt: lt:p style`text-align: justify:`gt: lt:stronggt:Layne Moslerlt:/stronggt: wychowała się w rodzinie kalifornijskich rzeźników, piekarzy, rolników i świetnych kucharzy. Do kulinariów ciągnęło ją od zawsze - zaczęła pracować w restauracji, kiedy miała 17 lat. Wyprawy za ocean do odległej Rosji zainspirowały ją do rozpoczęcia studiów antropologicznych. Została znanym krytykiem kulinarnym cenionym przez, między innymi, `The New York Times` czy `The Wall Street Journal`.lt:/pgt:

MOSLER LAYNE
9788365506368

Opis

Język
PL
Ilość stron
488
Data premiery
2017-06-13
Rodzaj okładki
MIĘKKA
Termin realizacji
72
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Ładowanie...