SERWOWANIE PIWA OPTYMALNE WYKORZYSTANIE SPRZĘTU, ROZLEWANIE Z BECZKI I NALEWANIE Z BUTELKI

39,00 zł

SERWOWANIE PIWA OPTYMALNE WYKORZYSTANIE SPRZĘTU, ROZLEWANIE Z BECZKI I NALEWANIE Z BUTELKI

Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.Omówione zagadnienia:` pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,` urządzenie do rozlewania,` zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,` krany do nalewania piwa,` szklanki - rodzaje i użytkowanie,` prawidłowe rozlewanie i nalewanie,` regulacja urządzenia do rozlewania,` budowa własnego urządzenia do rozlewania,` konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.

9788381022064

Opis

Język
PL
Ilość stron
166
Rodzaj okładki
MIĘKKA
Termin realizacji
72
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Ładowanie...