SERWOWANIE PIWA OPTYMALNE WYKORZYSTANIE SPRZĘTU, ROZLEWANIE Z BECZKI I NALEWANIE Z BUTELKI
SERWOWANIE PIWA OPTYMALNE WYKORZYSTANIE SPRZĘTU, ROZLEWANIE Z BECZKI I NALEWANIE Z BUTELKI
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.Omówione zagadnienia:` pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,` urządzenie do rozlewania,` zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,` krany do nalewania piwa,` szklanki - rodzaje i użytkowanie,` prawidłowe rozlewanie i nalewanie,` regulacja urządzenia do rozlewania,` budowa własnego urządzenia do rozlewania,` konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 166
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: