SMAKOLOGIA
SMAKOLOGIA
Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: `Zwierzokracja` ` książka o prawach zwierząt oraz `śmieciogród` ` o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat ` jedzenie.Po co jemy` Jak człowiek ujarzmił rośliny` Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt` Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto` Czy jedzenie leczy` Jak powstaje czekolada` Czego można dowiedzieć się z etykiet` Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Opis
- Język
- PL
- Ilość stron
- 80
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 72
16 innych pozycji w tej samej kategorii: