ROZWÓJ RYNKU ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ A ZACHOWANIA KONSUMENTÓW
ROZWÓJ RYNKU ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ A ZACHOWANIA KONSUMENTÓW
Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego ` albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (`) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej.dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASzWojAutorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (`).W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i ` co bardzo ważne ` kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii.dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 226
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: