KUCHNIA DIABETYKÓW
KUCHNIA DIABETYKÓW
Cukrzyca ` choroba cywilizacyjna ` dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta` Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka ` Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne ` wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 150
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: