ECHA DAWNEJ WARSZAWY W KOTLE SMAKÓW

zł49.90

ECHA DAWNEJ WARSZAWY W KOTLE SMAKÓW

Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo` Ta książka wszystko wyjaśni.Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.

9788363842581

Data sheet

Język
PL
Ilość stron
230
Data premiery
2018-03-14
Rodzaj okładki
TWARDA
Termin realizacji
24
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.
Loading...