ECHA DAWNEJ WARSZAWY W KOTLE SMAKÓW
ECHA DAWNEJ WARSZAWY W KOTLE SMAKÓW
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo` Ta książka wszystko wyjaśni.Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 230
- Data premiery
- 2018-03-14
- Rodzaj okładki
- TWARDA
- Termin realizacji
- 24
16 other products in the same category: