PRZYGOTOWANIE PIECZYWA DO DYSTRYBUCJI. KWALIFIKACJA T.3.4. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU PIEKARZ / TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

zł52.61

PRZYGOTOWANIE PIECZYWA DO DYSTRYBUCJI. KWALIFIKACJA T.3.4. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU PIEKARZ / TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.

9788302157127

Data sheet

Język
PL
Ilość stron
102
Rodzaj okładki
MIĘKKA
Termin realizacji
72
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.
Loading...