ZAJADANIE EMOCJI. JAK SOBIE Z TYM PORADZIĆ? WYD. 2023
ZAJADANIE EMOCJI. JAK SOBIE Z TYM PORADZIĆ? WYD. 2023
CZY ZAJADASZ EMOCJE` Stoisz przed lodówką, choć wcale nie jesteś głodny` Masz problemy z zajadaniem smutków` Wieczornym podjadaniem` Próbujesz zagłuszyć stres, złość, zmęczenie albo frustrację za pomocą batonika czekoladowego bądź frytek` A może nie umiesz rozplanować sobie dnia` Jeśli na któreś z tych pytań twoja odpowiedź brzmi `tak`, to być może masz tendencję do `zajadania` emocji. A gdyby tak odważyć się z nimi skonfrontować, zamiast próbować zagłuszyć je kolejną przekąską` Gdyby zamiast karmić swoje emocje, spróbować uwolnić się od nich w inny sposób` Dzięki Maggan Hńgglund pozbędziesz się tego głodu, który swoje źródło ma w twojej głowie, i zaczniesz jeść, by odżywić swoje ciało, a nie po to, by uspokoić umysł. Ta książka to klucz do zrozumienia, dlaczego kwestia jedzenia może być czasami tak skomplikowana. Jest odpowiedzią na pytanie: jak radzić sobie z głodem emocjonalnym` Dzięki niej dowiesz się, w jaki sposób poprawić sobie samopoczucie w inny sposób niż podjadając często niezdrowe przekąski (bo wiadomo, że będąc w złym humorze raczej sięgniesz po czekoladę lub lody z bitą śmietaną niż po buraki czy szpinak). Zajadanie emocji to praktyczny przewodnik, który wyjaśnia związek między stanem uczuciowym a jedzeniem. Jeśli więc nie potrafisz sobie odmówić nadmiaru smakołyków, to ta książka jest dla ciebie. Autorka poza wyjaśnieniem zależności między jedzeniem a emocjami proponuje alternatywne zajęcia, które powstrzymają cię przed niepotrzebnym podjadaniem. Przekonuje, że możesz wykorzystać w życiu pełnię swoich możliwości bez pocieszania się zajadaniem, podjadaniem czy przejadaniem. Maggan Hńgglund to szwedzka dziennikarka i pisarka. Ma już na koncie trzy poradniki skierowane do kobiet. Jej książki cieszą się w Skandynawii dużą popularnością.
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 176
- Data premiery
- 2023-08-04
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: