EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE ŻYWNOŚCIĄ
EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE ŻYWNOŚCIĄ
`Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia` to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności ` wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 200
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: