CHEMIA ŻYWNOŚCI TOM 1

zł109.00

CHEMIA ŻYWNOŚCI TOM 1

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 1 opisano:- zakres i rolę chemii żywności:- budowę surowców i produktów żywnościowych:- udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych:- występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych:- interakcje składników żywności:- składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

9788301196257

Data sheet

Język
PL
Ilość stron
458
Data premiery
2017-10-16
Rodzaj okładki
MIĘKKA
Termin realizacji
72
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.
Loading...