TRADYCJE KULINARNE DANII
TRADYCJE KULINARNE DANII
lt:pgt:Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku.lt:/pgt: lt:pgt:lt:emgt:lt:stronggt:Tradycje kulinarne Dani lt:/stronggt:lt:/emgt:to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.lt:/pgt:
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 216
- Data premiery
- 2024-06-18
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: