DOMOWE KISZONKI KTÓRE LECZĄ WYD. 2024
DOMOWE KISZONKI KTÓRE LECZĄ WYD. 2024
lt:pgt:Kiszonki leczą, odżywiają, smakująnbsp:lt:brgt:Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.lt:brgt:W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.lt:brgt:Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory rokult:/pgt:
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 224
- Data premiery
- 2024-06-06
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: