TWÓJ DOMOWY SER
TWÓJ DOMOWY SER
- Podstawowa metoda przygotowania sera- Sery włoskie i z innych krajów- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekretyPrzygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.OMÓWIONE TEMATY:` Wyposażenie do produkcji sera w domu` Podstawowe składniki sera` Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty` Zaawansowane metody produkcji` Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert` Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Data sheet
- Język
- PL
- Ilość stron
- 198
- Rodzaj okładki
- MIĘKKA
- Termin realizacji
- 72
16 other products in the same category: