Wpisz informacje, które znasz

zamknij

TAK DZIŚ JEMY BIOGRAFIA JEDZENIA

Bee Wilson

Oprawa:
MIĘKKA

Liczba stron:
496

Wydawca:
WYDAWNICTWO SINE QUA NON

Data premiery:
2020-03-11

ISBN:
9788381296533

44,99 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

<:p>: <:strong>:Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods i tylu rodzajów chipsów.<:/strong>:<:/p>: <:p>: <:strong>:Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.<:/strong>:<:/p>: <:p style="text-align: justify:">: Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.<:/p>: <:p style="text-align: justify:">: Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość paradoksalnie coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.<:/p>: <:p style="text-align: justify:">: Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat ta książka jest dla Ciebie.<:/p>:

Data Publikacji: 2020-03-11

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2021 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl