SERWOWANIE PIWA OPTYMALNE WYKORZYSTANIE SPRZĘTU, ROZLEWANIE Z BECZKI I NALEWANIE Z BUTELKI
Galati Michele
![](public/covers/9788381022064.jpg)
Oprawa:
MIĘKKA
Liczba stron:
166
Wydawca:
CEDEWU SP. Z O.O.
ISBN:
9788381022064
Opis produktu
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.Omówione zagadnienia:` pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,` urządzenie do rozlewania,` zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,` krany do nalewania piwa,` szklanki - rodzaje i użytkowanie,` prawidłowe rozlewanie i nalewanie,` regulacja urządzenia do rozlewania,` budowa własnego urządzenia do rozlewania,` konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.Rok wydania: 2024
Wymiary: 16.5x23.5cm
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
Tytułów w bazie:
94 258
Ostatnia aktualizacja:
04-06-2024