Wpisz informacje, które znasz

zamknij

RETROWARZYWA

Grzegorz Targosz

Oprawa:
TWARDA

Liczba stron:
240

Wydawca:
EDGARD MARIUSZ JACHIMCZUK

ISBN:
9788377887189

67,90 PLN
Wysyłamy w 48 godzin

Opis produktu

Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur ` siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej `Kipi kaszy` podjęli smakowite wyzwanie, by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów, dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej, dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. Pomysły kulinarne zostały tak skomponowane, aby gotowanie sprawiało przyjemność zarówno osobom podejmującym kulinarne rewolucje, jak i doświadczonym wielbicielom dobrej kuchni.Retrowarzywa powracają więc w wielkim stylu, wpisując się w ideę zdrowego i świadomego odżywiania się oraz powrotu do korzeni (także dosłownie!) i kuchni regionalnej.Paweł Łukasik ` technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji.Grzegorz Targosz ` fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć w książkach `Retrowarzywa` i `Kipi kasza`.Obaj prowadzą blog kulinarny `Gotowanie z Pasją" (Gotowaniezpasja.pl), udowadniając, że męska kuchnia może być kreatywna, zdrowa, lekka i wysmakowana także wizualnie. Swoją pasją do gotowania dzielili się już niejednokrotnie w programie `Dzień Dobry TVN` lub w audycjach radiowych ` przez 1,5 roku w jednej z krakowskich rozgłośni prowadzili cotygodniowy program kulinarny `Na wolnym ogniu`. Publikują swoje przepisy w ogólnopolskich magazynach, takich jak: `Moje Gotowanie`, `Miasto Kobiet`, `Moda na Zdrowie`, `KUKBUK`.W maju 2015 roku nakładem Samo Sedno ukazała się ich pierwsza książka kulinarna `Kipi Kasza`, która szybko stała się bestsellerem.

Rok wydania: 2021
Wymiary: 21.0x28.0cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl