Wpisz informacje, które znasz

zamknij

TAJNIKI SUSZENIA ŻYWNOŚCI

Karielyn Tillman

Oprawa:
MIĘKKA

Liczba stron:
192

Wydawca:
WYDAWNICTWO GALAKTYKA AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

ISBN:
9788375797985

47,90 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.W książce znajdziesz cenne informacje na temat:` zalet domowego suszenia żywności:` mechanizmu działania dehydratora:` wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych:` zasad bezpieczeństwa żywnościowego:` metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów:` produktów najlepiej nadających się do suszenia:` czynników wpływających na czas suszenia żywności:` sposobów przygotowywania żywności do suszenia:` przechowywania wysuszonych produktów.Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką ` prawdziwą encyklopedią suszenia żywności ` nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!Ewa WachowiczJeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny ` pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.Agata Gregorowicz

Rok wydania: 2021
Wymiary: 20.0x22.0cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl