POLSKIE MIĘSO JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ
Jaś Kapela
Oprawa:
MIĘKKA
Liczba stron:
336
Wydawca:
WYDAWNICTWO KRYTYKI POLITYCZNEJ
ISBN:
9788365853684
Opis produktu
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. „Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
- Atlasy. Mapy. Przewodniki Turystycz
- Czasopisma
- Ekonomia
- Filozofia
- Historia
- Języki Obce
- Językoznawstwo
- Kuchnia
- Kultura
- Literatura
- Literatura Faktu
- Mapy
- Medycyna
- Nauka O Literaturze
- Nauki Społeczno-Polityczne
- Nauki Techniczne
- Nauki Ścisłe
- Pedagogika
- Podróżnicze
- Prawo
- Psychiatria
- Psychologia
- Religia
- Rozrywka, Hobby
- Sport
- Sztuka
Tytułów w bazie:
632 237
Ostatnia aktualizacja:
28-03-2024