Wpisz informacje, które znasz

zamknij

FOTOGRAFIA KULINARNA

Nicole S. Young

Oprawa:
MIĘKKA

Liczba stron:
272

Wydawca:
WYDAWNICTWO HELION S.A.

ISBN:
9788328324909

59,00 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.Najważniejsze zagadnienia: podstawy fotografii ` sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia, oświetlenie kadru, tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy, edycja zdjęć w Adobe Lightroomie, stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja, studia przypadków.Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!

Rok wydania: 2016
Wymiary: 20.0x24.0cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2020 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl