FRANCJA NA TALERZU
Francois-Regis Gaudry
![](public/covers/9788324094028.jpg)
Oprawa:
TWARDA
Liczba stron:
434
Wydawca:
SPOŁECZNY INSTYTUT WYDAWNICZY ZNAK SPZOO
Data premiery:
2023-10-11
ISBN:
9788324094028
Opis produktu
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana` Kto mieszka w serze casgiu merzu` Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji` Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu` Jakie cukierki kupił w Galii Asterix` Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze` 350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot` Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek` Chcesz gotować jak rodowity Francuz` Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon apptit!Data Publikacji: 2023-10-11
Wymiary: 24.0x32.8cm
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
Tytułów w bazie:
94 258
Ostatnia aktualizacja:
04-06-2024