Wpisz informacje, które znasz

zamknij

FRANCJA NA TALERZU

Francois-Regis Gaudry

Oprawa:
TWARDA

Liczba stron:
434

Wydawca:
SPOŁECZNY INSTYTUT WYDAWNICZY ZNAK SPZOO

Data premiery:
2023-10-11

ISBN:
9788324094028

229,99 PLN
Wysyłamy w 24 godziny

Opis produktu

VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana` Kto mieszka w serze casgiu merzu` Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji` Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu` Jakie cukierki kupił w Galii Asterix` Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze` 350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot` Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek` Chcesz gotować jak rodowity Francuz` Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon apptit!

Data Publikacji: 2023-10-11
Wymiary: 24.0x32.8cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl