Wpisz informacje, które znasz

zamknij

SER DOJRZEWAJĄCY PRZEWODNIK DLA KONESERÓW

Kamil Wernicki

Oprawa:
TWARDA

Liczba stron:
320

Wydawca:
SPOŁECZNY INSTYTUT WYDAWNICZY ZNAK SPZOO

ISBN:
9788324083473

79,99 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Jak powstał pierwszy ser` O co chodzi z dojrzewaniem` Jak właściwie serwować i degustować sery` Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem` I czy ta pleśń powinna tak smakować` Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą po szczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara ` zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazi stych. Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów. Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół deski serów, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych. Rozsmakuj się w serach!

Rok wydania: 2022
Wymiary: 16.9x23.2cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2024 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl