BROMATOLOGIA ZARYS NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU
Juliusz Przysławski
Oprawa:
MIĘKKA
Liczba stron:
468
Wydawca:
WYDAWNICTWO LEKARSKIE PZWL
ISBN:
9788320036039
Opis produktu
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.Rok wydania: 2022
Wymiary: 16.5x23.5cm
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
- Atlasy. Mapy. Przewodniki Turystycz
- Czasopisma
- Ekonomia
- Filozofia
- Historia
- Języki Obce
- Językoznawstwo
- Kuchnia
- Kultura
- Literatura
- Literatura Faktu
- Mapy
- Medycyna
- Nauka O Literaturze
- Nauki Społeczno-Polityczne
- Nauki Techniczne
- Nauki Ścisłe
- Pedagogika
- Podróżnicze
- Prawo
- Psychiatria
- Psychologia
- Religia
- Rozrywka, Hobby
- Sport
- Sztuka
Tytułów w bazie:
650 039
Ostatnia aktualizacja:
29-03-2024