ENZYMY W TECHNOLOGII SPOŻYWCZEJ
Oprawa:
MIĘKKA
Liczba stron:
480
Wydawca:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN
ISBN:
9788301187798
Opis produktu
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem `przetwórstwa żywności`.Rok wydania: 2016
Wymiary: 16.5x23.5cm
Dodaj recenzję
Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.
Kategorie
- Biography & Non-Fiction Prose
- Biography, Literature & Literary Studies
- Children?s, Teenage & Educational
- Computing & Information Technology
- Earth Sciences, Geography, Environment, Plann
- Economics, Finance, Business & Management
- English Language Teaching (Elt)
- Fiction & Related Items
- Health, Relationships & Personal Development
- History
- Language & Linguistics
- Language Qualifiers
- Law
- Lifestyle, Hobbies & Leisure
- Mathematics & Science
- Medicine & Nursing
- Philosophy & Religion
- Reference, Information & Interdisciplinary Su
- Society & Social Sciences
- Technology, Engineering, Agriculture
- The Arts
Tytułów w bazie:
1 011 223
Ostatnia aktualizacja:
02-04-2024