Wpisz informacje, które znasz

zamknij

ZAKWAS TECHNOLOGIA W PIEKARNI

Oprawa:
TWARDA

Liczba stron:
408

Wydawca:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN

ISBN:
9788301182991

99,00 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

ZakwasJak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze`Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego`W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu ` zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej ` oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Rok wydania: 2015
Wymiary: 15.5x24.0cm

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Kontakt

mail: prus@prus24.pl

telefon: (22) 826-18-35

Copyright © 2001-2020 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl