Wpisz informacje, które znasz

zamknij

ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI

Tadeusz Sikora

Oprawa:
MIĘKKA

Liczba stron:
388

Wydawca:
WYDAWNICTWO C.H.BECK

ISBN:
9788325502386

51,15 PLN
55,00
Oszczędzasz 3,85 PLN
Wysyłamy w 72 godziny

Opis produktu

Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania `pakietu rozporządzeń higienicznych` w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne: * podstawy ustawodawstwa żywnościowego: * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne: * system HACCP: * metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Dodaj recenzję

Zaloguj sie, aby móc dodać swoją recenzję.

Copyright © 2001-2014 Główna Księgarnia Naukowa im. B. Prusa. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Home   /   Informacje   /   Kontakt
Projekt i realizacja:
MDA.pl
FB